Skip to main content
De Vespa staat al ruim 70 jaar synoniem voor vrijheid! De Vespa is springlevend en nog steeds een graag geziene scooter in het Nederlandse straatbeeld.

De Vespa Scooterclub Nederland (VSN) is een federatie van regionale Vespascooterclubs in Nederland. Enthousiaste liefhebbers en/of bezitters delen hier hun passie voor moderne en/of oldtimer Vespa’s. De VSN bestaat al bijna 30 jaar, behartigt de belangen van de Vespa leden en is een bindende schakel tussen de regionale Vespaclubs.

De regionale clubs heten u van harte welkom met een nieuwe of klassieke Vespa, zowel motor- als bromscooters, een Ape/Vespacar of een andere scooter die gemaakt is door de Piaggio fabriek zoals bijvoorbeeld de MP3.

Plezier beleven met uw Vespa staat voorop. De clubs maken dit onder meer mogelijk door tijdens toertochten (meer dan 50 per jaar!) gezellig samen te rijden. Dat biedt tevens de mogelijkheid om over uw enthousiasme voor de Vespa te praten met andere leden. De grotendeels regionale clubstructuur geeft u de kans om ritten bij u in de buurt te rijden. Tevens organiseren de regionale clubs sleuteldagen voor de klassieke Vespa’s en andere gezellige bijeenkomsten.

Als uw regionale club is aangesloten bij de VSN heeft u, als lid van die regionale Vespaclub, het recht om zich in te schrijven voor internationale evenementen zoals de Vespa World Days. U kunt de statuten en het huishoudelijk reglement van de VSN hier inzien.

Leden kunnen hun klassieke Vespa van meer dan 25 jaar oud laten registreren in het Vespa Oldtimer Register.